Zoals de titel al voorspelt is deze les een combinatie van Yoga en Pilates oefeningen. Waardoor er een keur van oefeningen ontstaan die werken aan rek, ontspanning, kracht en flexibiliteit. Verder zal de les lichaamsbewustzijn bevorderen en dus de houding verbeteren. De laatste 10 minuten van de les is er een ontspanningsoefening, zodat het lichaam de tijd heeft om zich helemaal te ontspannen en om eventuele spierpijn zoveel mogelijk te voorkomen.
De lessen bestaan uit onderdelen van de Hatha Yoga en Jnana Yoga (Yoga van de kennis). Dit houdt in dat er naast lichaamsoefeningen (Asana’s), aandacht is voor ademtechnieken, meditatie en ontspanning. Dit alles gebeurt met aandacht en observatie van het eigen lichaam. Iedereen doet mee naar eigen kunnen.
In deze les staat de wervelkolom in het middelpunt. Iedere les is anders, maar bestaat toch altijd uit een afgerond geheel: voorbereidende oefeningen, voor- en achterover buigingen, omgekeerde houdingen, balans- en krachthoudingen en draaiingen. De ademhaling is een essentieel element dat in alle oefeningen terugkomt. De les eindigt met een ontspanningsoefening. Benodigdheden voor de les: een rubberen strip of opgerolde handdoek.